AFI Europe va adăuga încă o clădire de birouri, precum și clădiri rezidențiale, inclusiv aproximativ 300-350 apartamente.
AFI Europe a cumpărat terenul anul trecut pentru suma de 23 milioane de euro de la fondul de investiții american Broadhurst Investments, care la vândut și terenul pentru proiectele AFI Cotroceni și AFI Park.

 „Am decis să extindem numărul de clădiri de birouri care compun AFI Park şi vom ajunge la o suprafaţă de 200.000 mp, la care se vor adăuga în jur de 300-350 de apartamente pe care nu ne-am decis încă dacă le vom vinde sau le vom închiria. Ne gândim și la noile generații, Z și Millenials, care au alte priorități, caută senzații și mai puțin proprietăți. Oricum, vor susţine şi oraşul, cei care se vor muta acolo vor lucra, cel mai probabil, în AFI Park şi astfel câteva sute de maşini vor dispărea din trafic”, spune Donor Klein, CEO al AFI Europe România.

Spațiul total de birouri din proiectul extins va ajunge astfel la 200.000 mp. AFI Park cuprinde în prezent cinci clădiri de birouri cu o suprafață totală închiriabilă de 70.000 mp, închiriate în principal companiilor IT & C multinaționale.
În afară de aceasta, AFI Europe va începe activitatea la cea de-a doua clădire a proiectului de birouri AFI Tech Park, situat lângă Palatul Parlamentului și Hotel JW Marriott. Compania va investi 37 milioane EUR în AFI Tech Park 2, care va aduce pe piață 25.000 de metri pătrați de spații de birouri noi. 

„Următoarea fază a proiectului va cuprinde o clădire de 8 etaje, la aceleași standarde înalte cu care ne-am obișnuit deja chiriașii. Lucrările vor începe în următoarele luni și vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfârșitul anului viitor. Ne bucurăm de faptul că putem contribui la dezvoltarea acestei zone, așa cum s-a întâmplat și în cadrul celorlalte proiecte pe care le-am dezvoltat. Valoarea estimată a investiției în AFI Tech Park 2 se ridică la 37 de milioane de euro”, explică Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Prima clădire din acest proiect, care are o suprafață de 22.000 mp, a fost finalizată la sfârșitul anului 2018 și este închiriată în proporție de 80%. (sursa: economica.net)