Ei vor construi o clădire cu 11 etaje supraterane şi două subterane, care va avea 22.000 mp închiriabili. În total, Campus 6 va fi format din patru clădiri cu o suprafaţă comercială de 82.000 mp. Construcţia proiectului a început la finalul anului trecut şi se estimează că va fi încheiată în trimestrul al treilea din 2018.

Proiectul se ridică pe un teren de 2,1 hectare cumpărat în 2015 de la omul de afaceri Ion Rădulea. Lotul, parte din fosta platformă industrială Pumac, a costat circa 13 mil. euro. Întregul lot Pumac deţinut în co-proprietate de Ion Rădulea şi Alain şi Alexis Bronte are o suprafaţă de 7 hectare. Reprezentanţii Skanska au anunţat în trecut că se concentrează pe dezvoltarea lotului achiziţionat, iar pe viitor ar putea analiza posibilitatea preluării restului de teren.

Acesta este al doilea proiect de birouri construit de Skanska în România, după Green Court Bucharest. Firma lui Ioannis Papalekas a achiziţionat deja primele două imobile din complexul Green Court şi urmează să o cumpere pe cea de-a treia. În vara lui 2015, sediul Orange a intrat în proprietatea Globalworth pentru 44 mil. euro. La câteva luni distanţă, Skanska vândut şi cel de-al doilea imobil pentru 47 mil. euro. Suedezii au obţinut din vânzarea celor două clădiri 10 mil. euro în plus faţă de costul de dezvoltare al acestora. Green Court a fost construit pe un teren achiziţionat cu circa 17 mil. euro de la o firmă controlată de omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

În paralel cu Campus 6, Skanska mai dezvoltă un proiect cu două clădiri de birouri la intersecţia dintre strada Fabrica de Glucoză şi Blvd-ul Barbu Văcărescu din nordul Bucureştiului, în apropiere de Green Court. Complexul Equilibrium va fi format din două clădiri cu 10-11 etaje.

Skanska lucrează şi la primul său proiect comandat. Compania dezvoltă în Băneasa două clădiri de birouri cu patru şi, respectiv, şase etaje, pentru retailerul Lidl.

Skanska şi Vastint, divizia imobiliară a grupului suedez Inter IKEA, sunt printre singurii investirori care îşi cheltuie proprii bani în imobiliare, fără a fi nevoiţi să apeleze la bănci. (sursa: capital.ro)