Proiectul, denumit Isho, va presupune construcția unei clădiri de birouri de 50.000 de metri pătrați de generație nouă și va avea funcții moderne și cu un standard tehnologic ridicat. Proiectul, pentru care va fi necesară o investiție de peste 130 de milioane de euro, va fi terminat în cinci ani și va cuprinde și un ansmblu rezidențial, scrie News.ro.

“O să începem când o să avem autorizația de construcție, adică în februarie. Lucrăm la un nou PUZ pentru întregul proiect. Ne așteaptăm să începem construcția în februarie 2017, iar prima faza va fi gata în februarie 2018”, a declarat Șandor.

El a mai spus că noua clădire de birouri va fi poziționată în centrul orașului și va fi amplasată pe o fostă platformă industrială.

Clădirea de 50.000 de metri pătrați va fi livrată în trei etape: prima faza va fi gata în primul trimestru din 2018, când vor fi dați în folosință 16.000 mp, a doua fază va fi finalizată în primul trimestru din 2019 (17.000 mp), iar a treia etapă are termen în primul trimestru din 2020 (17.000 mp).

În ceea ce privește prețurile de închiriere, aceste vor fi la nivelul pieței din Timișoare de 13,5-15 euro în funcție de etaj, iar întreținerea ar fi de 2,5 euro pe metrul pătrat.

Pe lângă clădirea de birouri, va fi construit și un ansamblu rezidențial ce va presupune livrarea a peste 1.200 apartamente până în 2021.

”Estimăm că vom demara construcția pentru partea rezidențială la mijlocul anului viitor și am vrea să livrăm primele apartamente la mijlocul anului 2018”, a mai spus Șandor, care a precizat că prețurile apartamentelor vor depăși 1.200 de euro pe metru pătrat.

Întrebat dacă ar demara vreun proiect în București, antreprenorul a spus că vrea să construiască în orașele secundare.

“Bucureștiul nu este un mediu pe care să-l cunosc. Aș fi confortabil cu orașe în care am fost deja activ, Timișoara, Cluj, unde poți să ai o relație civilizată cu autoritățile”, a explicat Șandor.

El a adăugat că, în prezent, investitorii au devenit din ce în ce mai interesați de orașe precum Cluj, Timișoara, Brașov sau Oradea.

“În continuare Romania este foarte atractivă. Vedem firme noi care au intrat pe piata. Alegerile din perioada următoare sunt importante. Cunosc investitori care spun ca în funcție de rezultatul alegerilor se vor extinde sau vor pleca din România”, a completat antreprenorul timișorean.

În ceea ce privește sistemul de acordare a creditelor, Șandor a spus că băncile vor analiza mult mai atent cui vor da bani și pentru ce.

“Au așteptat să iasă legea dării în plată. Acum își regândesc portofoliul de credite. (...) Eu cred că vom vedea o analiză mult mai atentă cui dau banii și pentru ce”, a explicat Șandor, care a spus că un sistem mai bun ar fi ca avansul și condițiile de creditare să depindă de mai mulți factori, precum orașul și ansamblul în care o persoană vrea să-și cumpere o locuință.

În cazul în care amplasarea unui ansamblu rezidențial este mai "nefericită", atunci condițiile de creditare ar trebui să fie mai restrictive.

După ce a preluat fabrica de confecții ModaTim de la tatăl său, Ovidiu Șandor a început să facă investiții importante în piața imobiliară.

Antreprenorul s-a asociat cu fondul de investiții sud-africani New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare investitor imobiliar din România, și a dezvoltat cele două proiecte din Timișioara și Cluj-Napoca. (sursa: profit.ro)