Peste 200 de tranactii de inchirieri de birouri s-au realizat pe parcursul anului trecut, ce au totalizat circa 412.000 mp, un record pentru piata imobiliara locala, dupa cum reiese din raportul specialistilor imobiliari.

Conform datelor CBRE, 71% din cererea totala de spatii de birouri a fost pentru inchirieri in cladiri de clasa A, in timp ce 69% din cererea totala este reprezentata de cererea neta de spatii de birouri, excluzand renegocierile.

Din totalul spatiilor de birouri tranzactionate de catre CBRE, 47,5% au fost tranzactii de tipul pre-lease, 30,9% au fost renegocieri, iar 15,9% au reprezentat cererea noua sau extinderea de spatii.


 “Cererile noi si extinderile de spatii de birouri realizate de catre CBRE au adus 1.800 de noi locuri de munca”, a declarat Razvan Iorgu, managing director CBRE Romania.

Zonele care au atras cele mai multe cereri in Bucuresti sunt zona de Vest – 36% si Pipera – 25% din cererea totala. Anul 2016 a inregistrat si cea mai mare tranzactie imobiliara, respectiv 47.500 de mp de spatii de birouri, tranzactie in care CBRE a reprezentat chiriasul.

CBRE este una dintre cele mai importante companii de consultanta prezente pe piata din Romania, sector de activitate pe care care se mai regasesc nume precum JLL, Colliers, DTZ Echinox, Knight Frank sau ESOP. (sursa: wall-street.ro)