"Oamenii doresc mai mult de la clădirile lor", spune managerul de marketing al Spaceflow, Petr Boruta, pentru Birouinfo.

"Nu mai este cazul doar de a oferi spatii de inchiriat, este vorba de a oferi o experienta la pachet."

Specialiștii de la Spaceflow știu despre ce vorbesc, fiind recent premiați drept cel mai bun Startup "Proptech" (tehnologie pentru Real Estate) in cadrul Central European Startup Awards.

Provenind din Republica Cehă, compania redefinește ceea ce constituie un spațiu de lucru, permițând utilizatorilor platformei lor să revizuiască și să reimagineze modul în care spațiile pot funcționa cel mai bine pentru echipa lor. Oferind un spațiu pentru feedback, proprietarii de clădiri pot evalua ceea ce rezidenții lor preferă, precum și monetizarea și sporirea surselor de venituri prin analize „top-notch”.

"Spaceflow accelerează transformarea imobiliarelor din afaceri cu spații de închiriat în afaceri cu spații ca servicii", adaugă Boruta. "Această experiență de spații ca servicii pe care o creăm permite proprietarilor și operatorilor de spații să atragă și să păstreze locatari de top, precum și să crească profitul. Pentru toți ocupanții clădirilor și ai spațiilor cum ar fi coworking sau co-living, înseamnă că acum au facilități, servicii și viața comunității la doar un clic distanță în aplicația mobilă.’’

 

"De la afaceri cu spații de închiriat în afaceri cu spații ca servicii "

Petr Boruta, Marketing Manager Spaceflow 
 

Spațiile de coworking se află în perioada unui boom fără precedent. Anul trecut, de exemplu, au fost identificate peste 14,000 de spații de coworking în întreaga lume. În acest context, Spaceflow ar putea oferi o soluție la problema cu care se confruntă mulți proprietari pe o piață competitivă și din ce în ce mai saturată. Portofoliul lor, totuși, nu se aplică doar spațiilor de coworking. Conceptul poate fi aplicat campusurilor, spațiilor comune de locuit și cartierelor, potrivit website-ul lor.

"Construim relații în timp real între proprietari, toți ocupanții și serviciile locale și creăm comunități înfloritoare. Managerii comunității noastre asigură cea mai bună experiență posibilă pentru toți ocupanții - prin conținut atractiv, evenimente și comunicare personală."

 

Proptech – o piață în creștere pentru startup-uri

Pe măsură ce piața lor continuă să crească, startup-urile Proptech își concentrează eforturile antreprenoriale pentru a aduce tehnologia în domeniul imobiliar. Spaceflow a sărbătorit recent deschiderea filialei sale din New York, precum și extinderea în Marea Britanie.

 

"Echipa noastră este în creștere în toate domeniile verticale - dezvoltare, vânzări, marketing și management de comunități, astfel încât consolidarea proceselor interne și păstrarea aceluiași flux este vitală. Sistemul de plăți reprezintă un nivel complet nou de confort pentru ocupanți și o mare oportunitate pentru proprietari și servicii de a monetiza", a mai adăugat Boruta.

Deși a început în Republica Cehă și a intrat într-un ecosistem relativ tânăr de startup, compania se identifică acum ca o afacere globală. Scopul este de a schimba fața imobiliarelor din întreaga lume, dincolo de Europa de Est.

"Lumea este atât de interconectată astăzi încât nu există într-adevăr o mare diferență privind locul din care îți conduci compania. Facem afaceri globale pentru companii globale. Ne uităm la toate lucrurile, de la marketing la produs, în perspectivă globală. Cum avem echipe în Londra, New York și Germania, misiunea noastră este să păstrăm aceeași energie și viziune în întreaga companie, indiferent unde se află echipa noastră.”

Acest ideal global este cu siguranță acel lucru pe care Boruta il prezice că va fi cel care va schimba radical ecosistemele tehnologice. Sugerând că vom avea de-a face cu o rețea de inițiative ale ONG-urilor și autorităților guvernamentale care lucrează împreună pentru a obține cele mai bune efecte, el vorbește despre educația la nivel de stat ca o cheie a transformărilor tehnologice. Și din fericire pentru startup-urile din întreaga lume care lucrează la această cauză globală, noii inovatori precum Spaceflow sunt acolo pentru a se asigura că mediul lor de lucru este perfect adaptat.