Termenul estimat de finalizare este septembrie 2017, iar valoarea totală a proiectului este estimată la 100 de milioane de euro. Antreprenoul general este compania Bog’Art.

”Semnarea contractului de finanțare confirmă valoarea proiectului și încrederea de care acesta se bucură pe piața locală. Avem 50% din prima fază închiriată și suntem în discuții avansate pentru restul clădirii, astfel încât ne vom atinge obiectivul de a avea la deschidere un grad de ocupare de 100%. Cât privește valoarea de piață a proiectului, aceasta a ajuns la 80 milioane euro pentru prima fază”, a declarat Geo Mărgescu, CEO & Fondator Forte Partners.

În luna aprilie, Banca Comercială Română (BCR) a semnat un contract de închiriere pentru o suprafață de 18.000 metri pătrați, banca urmând să își consolideze aici centrele de business pe cinci etaje și să deschidă o sucursală la parterul imobilului.

Forte Partners este un grup de investitori cu experiență în mediul de afaceri local. Printre acționari se numără Ionuț Dumitrescu (fondatorul agenției imobiliare Eurisko, vândută către CBRE), Geo Mărgescu (manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia, vândut către Kraft Foods).

În portofoliul Forte Partners se regăsesc terenuri pentru proiecte viitoare în zone ca Ștefan cel Mare, Barbu Văcărescu și pasajul Basarab. Modelul de afaceri vizat de Forte Partners este achiziționarea unor terenuri strategic poziționate, dezvoltarea de proiecte și vânzarea lor și reinvestirea profitului în noi proiecte. Segmentele vizate sunt office, retail și rezidențial premium.

În cadrul tranzacției, compania Forte Partners a fost consiliată de Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei Deloitte Legal, în timp ce UniCredit Bank a avut alături echipa de la Țuca Zbârcea & Asociații. (Sursa: profit.ro)