În București, la finalul semestrului I, numărul de angajați din clădirile de birouri clasa A și B a fost de 216.661. Spre deosebire de finalul anului 2015, numărul angajaților care lucrează în spații de birouri moderne a crescut cu 12.000.

Zonele Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca și zona de Vest sunt zonele care au înregistrat cele mai mari creșteri, aceste zone ocupând în continuare primele trei poziții din punct de vedere al numărului de angajați din clădirile de birouri moderne, relevă un studiu DTZ Echinox.


În Pipera Sud, numărul de angajați a depășit 40.000, în timp ce în zona Barbu Văcărescu - Floreasca se regăsesc peste 36.000 de angajați. În zona de Vest, numărul angajaților din clădirile de birouri A și B a depășit 30.000 la finalul primului semestru.

Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătrați per angajat sunt cele consacrate pentru operațiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucureștiului, zona Centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca.

Cea mai mică rată de metri pătrați per angajat este în zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicată operațiunilor de back-office.

În principalele orașe regionale (Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov), numărul total al angajaților care lucrează în spații de birouri moderne este de aproximativ 58.500. 40% se regăsesc în Cluj-Napoca, 28% în Iași, 20% în Timișoara și 12% în Brașov.

În Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov, zonele cu cea mai ridicată rată de metri pătrați per angajat sunt înregistrate în zona centrală de business a orașului.

Calculul numărului de angajați este realizat în functie de destinația fiecărei zone de birouri și de rata de ocupare înregistrată pentru fiecare submarket la finalul primului semestru. (sursa: profit.ro)