Activele au fost preluate de la firma K&S Electric Power Point, aflată în insolvență din 2013, și parte a grupului belgian Belrom.
 
Centrul Comercial Electroputere Parc a fost construit pe platforma industrială operată de fosta întreprindere de stat Electroputere Craiova (actuala Electroputere SA) începând din 2011.

Galeria comercială obiect al tranzacției are o suprafață închiriabilă brută (GLA) de 27.772 metri pătrați, în timp ce întreaga suprafață închiriabilă brută a Electroputere Parc, care include, printre altele, hipermarketul Auchan și magazinul do-it-yourself Leroy Merlin, măsoară circa 67.772 mp. Proprietatea asupra galeriei comerciale include și proprietatea asupra coridoarelor interne.

Catinvest deține și operează galerii comerciale în Franța și alte țări europene. În România, grupul activează și prin societățile: Metropolis Investiții Imobiliare SRL, S.R.C.C. Rentcom SRL și Victoria Invest Romania SRL.

Grupul francez a intrat în România în 2003, când a preluat galeria comercială Esplanada, apoi a cumpărat galeriile comerciale Orhideea, iar în 2006 a deschis centrul comercial Tom în Constanța.

Grupul belgian BelRom a dezvoltat pe piața locală opt parcuri comerciale, în toate regiunile țării. În 2013, a ajuns în situația de a avea patru firme în insolvență în România, după ce, în perioada 2006-2008, BelRom vindea proiectele Sibiu Shopping City și Promenada Târgu-Mureș, cu prețuri de 80-90 de milioane de euro fiecare.

În anii de boom, belgienii au cumpărat terenuri în Sibiu, Târgu-Mureș, Bacău, Focșani, Brăila, Severin, Botoșani, Deva sau București și au reușit să construiască proiecte pe majoritatea loturilor, iar trei dintre investiții - de la Sibiu, Târgu-Mureș și Brăila - au reușit să le vândă. Și proiectele din Bacău și Focșani au fost la un pas de vânzare în 2009, dar tranzacția nu a mai fost realizată. 

Ulterior, Hello Shopping Park Bacău a fost preluat de banca KBC Bank din Belgia, în contul datoriilor pe care dezvoltatorii belgieni le-au acumulat în urma unui împrumut pentru construcția mall-ului.

Pe lângă firmele aflate în insolvență, BelRom a mai investit circa 40 de milioane de euro într-un proiect situat la marginea orașului Deva, care trebuia să cuprindă magazine Carrefour și Bricostore, dar, până la urmă, centrul comercial nu a mai fost deschis. (Sursa: profit.ro)