ERA Park este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a României, situat în vestul municipiului Iași, și se adresează unui număr de aproximativ 350.000 de locuitori din oraș si împrejurimi. Proiectul dispune și de o parcare de 3.500 de locuri.

”Anul 2016 a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iași în ceea ce privește numărul de vizitatori și cifra de afaceri a chiriașilor. Cu toate acestea, considerăm că proiectul nu și-a atins deocamdată potențialul maxim și mai poate fi dezvoltat. Evoluția pozitivă a centrului comercial nu este influențată numai de dezvoltarea zonei (Păcurari și Valea Lupului) în special în ultimul deceniu, ci și de îmbunătățirea ratei de ocupare a forței de muncă și a puterii de cumpărare din Iași, viitorii chiriași identificând o oportunitate pentru extinderea ulterioară”, arată DTZ.

După finalizarea lucrărilor de extindere, Era Park va avea o suprafață închiriabilă de aproape 80.000 de metri pătrați, iar mixul de chiriași va cuprinde 90 de magazine. Discuțiile cu o parte dintre viitorii chiriași au fost deja demarate, astfel că o parte dintre contractele de închiriere vor fi semnate în scurt timp

„Extinderea va completa actualul mix de chiriași cu o serie de noi retaileri de fashion consacrați. Creșterea traficului, dar și modificarea profilului clienților ne determină, de asemenea, să integrăm în proiect un cinematograf multiplex cu nouă săli și să extindem zona de food court, care a devenit din ce în ce mai importantă pentru clienții noștri”, spune Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

În cadrul ERA Park se găsesc retaileri precum Carrefour, Praktiker, Decathlon, Altex, Mobexpert, Kare Design, Rovere Mobili,  Nobilia și Jysk.

„Iași este unul dintre cele mai dinamice orașe regionale. Acesta a devenit al doilea oraș regional pe piața de birouri, companii internaționale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luând decizia de a deschide sau a-și extinde operațiunile din oraș. În plus, Iașiul a fost, anul trecut, al doilea oraș din România ca număr de locuințe livrate, după București. Contextul favorabil este completat și de evoluția pozitivă a sectorului de retail, în general, și din Iași, în particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park și-a consolidat poziția comercială, iar procesul de extindere început de Argo Capital Management Property reprezintă un pas firesc.” Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox.

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), înregistrat în Marea Britanie, este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail și centre comerciale din Europa Centrală și de Sud- Est, deținând proiecte ce totalizează peste 260.000 mp GLA.

În România, Argo Real Estate Opportunities Fund deține trei parcuri de retail: Shopping City Suceava,  Era Shopping Park Oradea și, respectiv, Era Shopping Park Iași, cumulând o suprafață totală închiriabilă de peste 190.000 mp. (sursa: profit.ro)