Suprafata ocupata de Vodafone Romania in noul sediu este de 17.800 mp, distribuiti pe etajele 1-8, mezanin si o parte din parter.

 

Conceptul de design este “Vodafone City”, inspirat din aspectul si diversitatea orasului. Lucrarile de amenajare au durat patru luni, iar mutarea propriu-zisa, o luna. Mobilierul folosit cantareste 37 de tone. S-au folosit 233 de km de cablu la amenajarea spatiului.

 

Cladirea in care Vodafone Romania isi desfasoara activitatea este un “imobil verde”, fiind proiectata si executata conform standardului LEED Platinum. Dispune de parcare pentru masini electrice care permite alimentarea lor, parcare subterana si supraterana pentru biciclete si pentru motociclete, foloseste apa de ploaie reciclata, asigura un consum eficient al energiei electrice prin sistemul automat de control al facilitatilor si de iluminat.

 

Printre facilitati exista un sistem de mascare a zgomotului (sound masking) in curs de implementare, o premiera pentru Romania. Toate etajele sunt prevazute cu sistem centralizat de management al temperaturii si al aportului de aer proaspat. Sistemul de iluminat functioneaza automat, pe primele doua linii de la fatada, pe senzori de lumina (cerinta pentru cladire verde) si sistem de inchidere automat dupa o anumita ora (zonele sunt setate in sistem in functie de department, la nivel de etaj). Exista securitate si paza permanenta, intrare speciala pentru angajatii Vodafone Romania si receptie dedicata. Accesul in cladire se face din doua directii (Calea Floreasca si Barbu Vacarescu), prin intermediul turnichetelor, iar accesul pe etaje se face tot prin turnichete. In plus, sediul mai beneficiaza de acces special pentru persoane cu dizabilitati pe fiecare etaj si grupuri sanitare dedicate, acces facil la mijloace de transport in comun de suprafata si metrou, magazine, farmacii, cafenele, restaurant, cabinet medical la parterul cladirii, 9 lifturi, 3 case duble de scara (2 interioare si 1 exterioara) ce asigura evacuarea simultana pe 6 fluxuri si scara exterioara suplimentara la nivelul mezaninului.

 

Echipamente si dotari: scaune ergonomice, 94 de sali de sedinta cu WiFi si sisteme de video-conferinta, zona extinsa pentru traininguri (Vodafone Learning Center) la mezanin, pe 1.000 mp, sali pentru cursuri tehnice si soft training, masa biliard, ping pong si air hockey, scaune de masaj pe fiecare etaj, camera cu biblioteca digitala, terase pe fiecare etaj, spatiu ideal pentru pentru relaxare si socializare, bucatarie complet echipata pe fiecare etaj, dusuri pe fiecare etaj, zona de Customer Care la receptie. (sursa: agora.ro)