Centrul va funcţiona în clădirea Liberty Technology Park Cluj, dezvoltată de fondul de investiţii Fribourg Capital, condus de omul de afaceri Ion Sturza.

 

Până în 2017, compania intenţionează să angajeze 210 persoane, care vor lucra în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens, potrivit unui comunicat al companiei.

 

Deschiderea noului sediul presupune o investiţie de peste 4,5 milioane euro şi include costuri aferente chiriei pe următorii cinci ani, costuri de amenajare şi investiţia iniţială în infrastructură, fără a lua în calcul cheltuielile cu viitorii angajaţi.

 

 

"Compania Siemens este prezentă în Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Începând cu luna august, facem un pas firesc: creştem într-o nouă direcţie şi ne dorim să recrutăm cei mai buni ingineri din zonă", a declarat George Costache, directorul executiv Siemens România.

 

Reprezentanţii Siemens au afirmat că decizia de a deschide un nou centru la Cluj-Napoca se datorează nivelului înalt de educare al tinerilor absolvenţi şi poziţiei georgrafice favorabile a ţării în Europa.

 

Noul sediu Siemens din Cluj Napoca ocupă integral clădirea B a Liberty Technology Park Cluj, pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi.

 

Compania a început deja angajările în Cluj-Napoca prin intermediul unei campanii de recrutare, prin platformele de recrutare online, parteneriate cu universităţile cu profil tehnic din oraş, prezenţă la târgurile de job-uri locale şi prin intermediul companiilor locale de recrutare.

 

Siemens deţine alte două centre IT în România, la Braşov, cu peste 300 de angajaţi. Divizia Siemens Corporate Technology şi compania Siemens Industry Software oferă servicii de inginerie şi IT pentru clienţi din întreaga lume, în diverse sectoare precum cel industrial, de sănătate sau energie.

 

Siemens este o companie de inginerie electrică în domeniul energiei, sănătăţii, industriei şi infrastructurii.

 

Activă pe plan local de peste 100 de ani, Siemens are aproximativ 1.600 de angajaţi în Romania şi deţine patru fabrici în Sibiu şi Buziaş, care produc sisteme şi componente pentru automatizări şi aplicaţii industriale.

 

evosoft GmbH este o subsidiară a Siemens care coordoneaza proiecte internaţionale şi servicii IT. Compania are sediul în Germania şi operează ca entitate independentă şi în Ungaria. (sursa: mediafax.ro)