Cele mai mari creşteri raportat la luna septembrie au fost înregistrate în Ungaria (4%), Italia (3,2%) şi Olanda (2,2%), iar cele mai puternice scăderi în România şi Marea Britanie (-2,2%), potrivit datelor Eurostat.

 

Avansul lunar la nivelul UE a fost susţinut de creşterea cu 0,4% a construcţiilor de clădiri şi cu 0,2% a construcţiilor de inginerie civilă.

 

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, Ungaria (15,8%), Spania (13,9%) şi Suedia (10,5%) au înregistrat cele mai mari creşteri ale producţiei din sectorul construcţiilor. Cele mai accentuate scăderi au fost înregistrate în România, Portugalia (-13,3%), Italia (-5,7%) şi Slovacia (-4,3%).

 

La nivelul UE, construcţia de clădiri a avansat cu 2,3% în octombrie faţă de aceeaşi lună a anului interior, în timp ce construcţiile de inginerie civilă au scăzut cu 1,5%.

 

Cifrele sunt ajustate sezonier şi sunt calculate pe baza evoluţiei volumului producţiei la nivelul fiecărui stat UE, incluzând atât lucrările de construcţii, cât şi cele de inginerie civilă. (Sursa: zf.ro)