Tranzactia nu include si magazinul de bricolaj ocupat anterior de retailerul german OBI, informeaza Mediafax.

 

"Avand in vedere hotararea AGA din 16.05.2014, prin care s-a aprobat raportul de evaluare a activelor ce urmeaza a fi instrainate de Rolast, s-a aprobat vanzarea imobilelor si a ramurii de activitate, cuprinzand magazin hypermarket, galerii comerciale, parcare si accese aferente situate in parcul comercial amplasat la strada Constantin Dobrogeanu Gherea, numarul 1, Pitesti, judetul Arges, impreuna cu toate elementele necesare desfasurarii activitatii de inchiriere in imobilele instrainate dupa separarea de imobilul reprezentand magazinul DIY (OBI). (...) Rolast raporteaza ca la data de 15 decembrie a incheiat, in calitate de vanzator, cu Auchan, in calitate de cumparator, contractul de vanzare-cumparare (...) avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra activelor sus-mentionate la pretul de 19,98 milioane de euro, superior celui stabilit de AGA in hotararea sus mentionata", se arata intr-un raport transmis de Rolast Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

 

Actionarii Rolast au decis in luna mai ca aceste active, complexul comercial fara magazinul de bricolaj, sa fie vandute la un pret minim de 19 milioane de euro. Rolast a anuntat, anterior intrunirii actionarilor in luna mai, ca Auchan Romania a oferit 19 milioane de euro pentru spatiul in care functioneaza hipermarketul Auchan Gavana si galeria de magazine, inclusiv parcarea si din caile de acces. Suprafata totala a terenului pe care este situata cladirea este de 77.800 metri patrati.

 

In luna septembrie, actionarii au aprobat vanzarea magazinului DIY ocupat anterior de catre OBI retailerului grec de jucarii Jumbo, care a a facut o oferta de 5 milioane de euro pentru ma¬gazin, spatiile de parcare si caile de acces. Tot in septembrie, actionarii Rolast au aprobat si incheierea unei conventii cu OBI pentru anularea contractului de inchiriere a magaznului din Pitesti in schimbul platii de catre OBI a unei penalitati de 2 milioane de euro. OBI a decis in acest an sa iasa de piata romaneasca.

 

 

La cea mai recenta cotatie a actiunilor Rolast, de 0,07 lei/unitate, compania are o capitalzare de 21,56 milioane de lei. Rolast este controlata de firma Naniero Investments Limited, inregistrata in Cipru, care detine pachetul majoritar de 51,76% din titluri. Firma Mir Asset Manaegment, din Bucuresti, are un pachet de 18,48% din actiuni, iar Romanian Investment Fund, inregistrata in Cipru, detine 16,93% din titluri.

 

Auchan opereaza in Romania 32 de hipermarketuri deschise in 18 orase si mai are in constructie un centru comercial la Brasov. Retailerul are peste 11.000 de angajati. Auchan a finalizat in prima parte a acestui an remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, dupa o investitie de 40 milioane euro. (sursa: wall-street.ro)