Proiectul, realizat în parteneriat cu Siemens România, a presupus montarea noului model de priză Sentron 5TT3201-1KK25 în parcarea parcului tehnologic. Priza va putea fi folosită de rezidenții parcului și nu numai, fiind semnalizată și din stradă.

 

"În cadrul Liberty Technology Park Cluj ne preocupăm permanent de tehnologii inovative, iar mașinile electrice sunt calea către un viitor mai sigur pentru noi toți. Reducerea și renunțarea treptată la combustibilul mineral trebuie să devină o prioritate pentru societatea contemporană. Soluțiile alternative de alimentare a mijloacelor de transport vor reduce semnificativ poluarea", a declarat Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

 

Priza a fost livrată de către Siemens, de altfel o premieră pentru companie pe piața locală, și poate încărca o mașină electrică în circa 2 ore.

 

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit pe fosta platformă industrială Libertatea de către Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, patronat de omul de afaceri Ion Sturza.

 

Inaugurat în decembrie 2013, proiectul constă în 8 clădiri distincte, care vor fi finalizate în 3 etape. Investiția până în momentul actual a fost de peste 12 milioane de euro.

 

Faza a II-a proiectului a fost finalizată în luna aprilie 2015, clădirile de birouri D și E având o suprafață totală închiriabilă de 11.250 mp. Odată cu noile clădiri de birouri, a fost finalizată și reconversia totală a fostei fabrici Libertatea. Încă din faza de execuție, peste 40% din suprafața închiriabilă a celor două clădiri a fost deja precontractată.

 

Clădirile oferă 2.800 m2 pe nivel, având astfel posibilitatea de a găzdui câte o companie pe fiecare etaj, într-o compartimentare eficientă. Printre noile societăți care și-au stabilit sediul în cadrul parcului tehnologic se numără  Makronetz și Luminos Software, cărora li se vor alătura în perioada următoare companiile Cremer, Regal Beloit și Impact Hub.

 

 

Liberty Technology Park Cluj este cel mai mare parc tehnologic privat din România, fiind dedicat companiilor din domeniile IT&C și R&D. Până acum, au ales să își deschidă sedii aici Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, La Casa, Luminos Software, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Omifa, Tulemod, Liberty Fitness, Cremer și Regal Beloit. (sursa: dailybusiness.ro)