Kingfisher a achizitionat in cursul anului trecut reteaua magazinelor Bricostore, la inceputul lui 2014 demarand procesul de remodelare a spatiilor in “depozite” tip Brico Depot. In luna martie a acestui an Kingfisher a inaugurat primele magazine sub noul format - Brico Depot Orhideea si Brico Depot Pantelimon, pentru ca in toamna sa deschida inca sase magazine, ajungand la un total de opt locatii sub numele si conceptul Brico Depot.

 

“Magazinul Bricostore din Baneasa nu se potriveste ca si concept cu planurile Kingfisher la nivel local, motiv pentru care a fost scos la vanzare”, au declarat pentru wall-street.ro surse apropiate situatiei.

 

Potrivit informatiilor obtinut, pe lista retailerilor interesati de achizitia magazinului Bricostore Baneasase afla Praktiker. Contactat de catre wall-street.ro, omul de afaceri turc a confirmat discutiile purtate cu brokerii, insa sustine ca in momentul de fata totul se afla in stand-by. “Suntem in discutii cu un Broker, dar se pare ca nu reusim sa ne intelegem la pret, intrucat suma ceruta este de doua ori mai mare decat oferta. (…) Este o locatie buna, ne dorim sa avem un magazin in zona Baneasa”, a declarat Omer Susli.

 

Potrivit acestuia planul Praktiker este ca pana la finalul anului sa inaugureze inca doua spatii comerciale – unul in Giurgiu, altul in Vaslui. “Depindem foarte mult de vremea de afara. Se pare ca ninsoarea din octombrie a incurcat planurile constructorului, dar ne asteptam sa putem deschide cele doua centre comerciale pana la final de 2014”, a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker.

 

Urmare a inaugurarii magazinelor din Giurgiu si Vaslui, Praktiker ar putea incheia anul 2014 cu 30 de magazine, ca parte a unui proces de dezvoltare care vizeaza atingerea unui numar de 45 de spatii comerciale la nivel local.

 

Praktiker a incheiat anul trecut cu afaceri de 130 de milioane de euro, cel mai scazut nivel inregistrat din 2008 si pana in prezent. (sursa: wall-street.ro)