Crosspoint Investment Banking & Real Estate a fost desemnat consultant in cadrul acestei tranzactii, inca de la debutul negocierilor, oferind servicii de consultanta imobiliara si consiliere privind structurarea financiara a tranzactiei.

 

Terenul este situat in zona de vest a Capitalei, in proximitatea centrului comercial Carrefour Orhideea (cu deschidere la bulevardul Orhideelor), iar pe locatia acestuia urmeaza dezvoltarea unui proiect mixt - incluzand componentele de retail si birouri. Negocierile pentru vanzarea acestui teren au inceput in luna noiembrie 2013.

 

“Dupa o perioada in care piata tranzactiilor cu terenuri a stagnat semnificativ si dupa semnalele pozitive din ultima perioada, acesta este unul dintre deal-urile care transmit semnale de incurajare in piata – este una dintre cele mai mari achizitii de terenuri incheiate in ultimii doi ani in Bucuresti. 

 

Anul acesta am observat un interes crescut din partea mai multor investitori in a achizitiona terenuri. Din punctul de vedere al ofertelor existente in piata, 2014 a fost un an bun pentru acei investitori care si-au pregatit inca de acum infrastructura pentru urmatoarele dezvoltari”, declara Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate. 

 

“Am plasat aceasta investitie intr-un moment in care piata imobiliara da semne de redresare iar zona are un mare potential, inca insuficient exploatat  – este o zona in care nu s-a investit inca major si privim ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte in aceasta zona”, a declarat Daniel Tanasoiu, proprietar Primavera Development.

 

“Aceasta tranzactie este semnificativa din doua puncte de vedere, in viziunea noastra: pe de o parte, marcheaza un reper pentru tranzactiile si viitoarele dezvoltari in aceasta zona din Bucuresti iar pe de alta parte, pentru Hercesa reprezinta o sursa de consolidare a celorlalte investitii imobiliare pe care le deruleaza in acest moment”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, Country Manager Hercesa. (Sursa: Crosspoint)