Andrei Diaconescu şi Victor Căpita­nu sunt printre cei mai discreţi investitori în piaţa imobiliară lo­cală. Ei deţin fiecare 50% din acţiunile One United Properties.

 

„One United Properties a cumpărat terenul, însă unul dintre acţionari a rămas cu un procent mic. Noi am dori să modificăm proiectul de rezidenţial şi încă suntem în faza de strategie pentru acel teren“, a spus Andrei Diaconescu.

 

Valoarea tranzacţiei este estimată de ZF la aproximativ 6 milioane de euro fără TVA, preţul zonei fiind de circa 800 de euro metrul pătrat. Părţile implicate nu au dorit să ofere informaţii legate de valoarea tranzacţiei.

 

„Continuăm planul nostru de a dezvolta în parteneriat proiecte rezidenţiale care să asigure un mix de funcţiuni în zonele deja consacrate de birouri. Avem o astfel de intenţie şi pentru zona Barbu Văcărescu, urmare firească a proiec­tu­lui One Herăstrău Park. Credem că o posibilă soluţie pen­tru infrastructură este polarizarea anumitor zone din Bucu­reşti, mixul potrivit de birouri, rezidenţial, retail şi servicii şi descurajarea traficului între zone cu funcţiuni diferite“, a spus Geo Mărgescu, CEO şi fondator al Forte Partners. (sursa: zf.ro)