”Perspectivele pentru urmatoarele 12-18 luni sunt ca valoarea medie să crească, în baza unor tranzacţii transnaţionale, precum vânzarea unor active a Lafarge-Holcim sau vânzarea companiilor de distribuţie şi furnizare ale Enel”, a spus Mihai Pop, potrivit unui comunicat al companiei.

 

În prima jumătate a anului 2014, piaţa de M&A din România a reacţionat pozitiv la semnalele primite de afară, iar percepţia generală a fost cea a unei pieţe active, care îşi recâştigă atractivitatea în ochii investitorilor.

 

În această perioadă, s-au  închis 21 de tranzacţii semnificative, conform Mergermarket.com, în sectoare care şi-au continuat efervescenţa – servicii financiare, sectorul alimentar, tehnologie, dar şi în unele sectoare care se restructurează înaintea unui nou ciclu de creştere – bricolaj şi materiale de construcţii.

 

”O menţiune specială trebuie acordată sectorului imobiliar, unde s-a materializat un nou val de interes pentru proprietăţi cu potenţial ridicat”, a mai spus Pop.

 

EY a publicat un raport potrivit căruia valoarea globală a tranzacţiilor a înregistrat în primul semestru 2014 o creştere de 50% faţă de primul semestru din 2013 şi cel mai înalt nivel de la boom-ul din 2007. Volumul tranzacţiilor a rămas constant, ceea ce înseamnă că s-a pus accent pe calitate, nu pe cantitate.

 

Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor derulate în prima jumătate a lui 2014 a atins 1,7 trilioane USD.

 

EY estimează o continuare a acestei tendinţe în următoarele 6-12 luni, în contextul unor condiţii de piaţă favorabile: evaluările ridicate ale acţiunilor, dobânzi mici , credite ieftine, volumele mari de cash. (sursa: sursazilei.ro)