Aceasta este tendinţa pe care o remarcă şi pe care o imple mentează dezvoltatorii de birouri.

„Angajaţii pun din ce în ce mai mult preţ pe flexibilitate - spaţială şi temporală - iar un spaţiu de lucru care nu-i restricţionează poate reprezenta chiar o variabilă importantă în relaţia cu organizaţia. Dispar zidurile şi locurile rigide alocate angajaţilor în favoarea interacţiunii şi a spaţiilor flexibile de lucru, neoanele în favoarea luminii naturale, aerul condiţionat în favoarea aerului proaspăt.

 

Se caută spaţii flexibile, care pot răspunde unor nevoi multiple, iar toate studiile recente confirmă legătura strânsă între aceste variabile şi o productivitate mai crescută a angajaţilor“, explică Marian Roman, head of CA Immo România, unul dintre dezvoltatorii mari de birouri de pe piaţa locală, cu un portofoliu în valoare de 280 de milioane de euro.

 

La rândul său, Sorin Vişoianu, country manager operations România în cadrul gigantului austriac Immofinanz, spune că, în ultimul an, chiriaşii au început să ia în considerare din ce în ce mai mult aspecte precum localizarea, proximitatea faţă de transportul în comun, eficienţa energetică a clădirii şi caracteristicile mediului de lucru atunci când îşi aleg birourile. (sursa: zf.ro)