'Peste 1.000 de investitori austrieci sunt activi în România, prin 6.794 de companii cu capital austriac, care însumează peste 100.000 de angajați, luând în calcul locurile de muncă create direct', a precizat Lukavsky.

 

El a menționat că firmele cu capital austriac sunt prezente într-o gamă largă de activități economice, de la resurse la industrie, agricultură, servicii financiare și asigurări, industria lemnului, industria auto, sectorul de petrol și gaze naturale.

 

Potrivit oficialului austriac, România este atractivă pentru investitorii din Austria datorită dimensiunii pieței — cea mai mare din regiune, capitalului uman, proximității culturale, perspectivelor și multitudinii de proiecte și oportunități.

 

Lukavsky a arătat că, în pofida condițiilor economice dificile după anul 2009, companiile din Austria continuă să investească în România și sunt interesate și preocupate ca în România să existe stabilitate politică, o calitate mai bună și o mai mare transparență a licitațiilor publice, cât și de eficiența administrației fiscale în privința economiei negre, de absorbția fondurilor europene și accesul la forță de muncă formată profesional. (Sursa: AGERPRES)