În primele nouă luni ale anului, BuildGreen a obţinut 17 certificate de sustenabilitate, atât pentru proiecte noi, cât și pentru clădiri existente, în numele unor clienți precum NEPI (Braila Mall și Galati Shopping City), Aberdeen Asset Management (Iris Titan și Phoenix Tower), Genesis Development (West Gate și Novo Park) şi Hornbach Romania.

 

„Pe măsură ce clădirile «verzi» au devenit o «regulă» în piață, dezvoltatorii acordă din ce în ce mai multă atenție raportului dintre valoarea de investit și beneficiile concrete ale dezvoltării sustenabile. În acest context, certificările verzi nu mai sunt văzute, în mod limitat, drept instrumente de marketing, ci dobândesc treptat rolul binemeritat ca instrumente de management și de eficientizare a dezvoltării”, a declarat Răzvan Nica, managing director BuildGreen.

 

Din cei peste un milion de metri pătraţi pentru care BuildGreen a lucrat în ultimii cinci ani, 60% sunt reprezentați de clădiri de birouri, alte 30% corespund proiectelor de retail, în timp ce diferența de 10% este compusă din proprietăți logistice și rezidențiale.

Compania lucrează în prezent pentru Mulberry Development (deţinută de antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor), Immochan, NEPI, Globalworth, BERD, Aberdeen Asset Management, Colliers International, Portland Trust, S Group Holding, Genesis Development, Padeco, Bog'Art, Strabag şi Bluehouse Development. (Sursa: capital.ro)