Turnul dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth Real Estate fondat şi condus de omul de afa­ceri Ioannis Papalekas va avea trei etaje de parcare sub­terană a căror structură a fost în mare parte rea­li­za­tă, astfel că muncitorii firmei de construcţii Bog’Art vor trece în scurt timp la ridicarea celor 23 de etaje de deasu­pra terenului ce vor duce clădirea la o înălţime de circa 130 de metri.

 

În prezent, cea mai înaltă clădire din Bucureşti este turnul de birouri Sky Tower, care mă­soară 137 de metri şi este situat în imediata apro­piere, cele două proiecte urmând a fi despărţite doar de mallul Promenada.

 

Lucrările la structura subterană a proiectului Bucha­rest One au necesitat o atenţie suplimentară deoa­rece o parte din teren se află deasupra staţiei de me­trou Aurel Vlaicu, zonă în care clădirea va avea mai puţine etaje.

Pe cea mai mare parte a terenului pe care va fi dezvoltat acest proiect a funcţionat până de curând showroomul auto Porsche Aviaţiei, care a fost însă mutat în zona Pipera după ce divizia imobiliară a gru­pului Porsche a decis vânzarea proprietăţii către Pa­palekas. (Sursa: zf.ro)