Conform unor surse din piaţa imobiliară, ASF ar căuta un spaţiu de 5.000-5.500 metri pătraţi, în acest sens având câteva discuţii incipiente cu brokeri imobiliari. În cazul în care ASF va decide să meargă înainte cu mutarea, solicitarea de spaţiu va fi scoasă la licitaţie în piaţă.

 

La chiriile actuale pentru birouri de clasa A, chiria anuală ar ajunge la 700.000-750.000 de euro, fără a se lua în consi­de­rare discounturile şi facilităţile obţinute.

 

ASF stă în acest moment într-o clădire care aparţine Exim­bank, în centrul Bucureştiului, la cinci minute de Cen­trul Vechi. Între cele două entităţi au avut loc discuţii pe tema mutării ASF, Eximbank primind cu răceală această idee.

 

ASF, o instituţie înfiinţată în 2012 prin reunirea acti­vi­tă­ţilor de supraveghere a asigurărilor, pieţei de capital şi pen­siilor private, s-a instalat în fostul sediu al Eximbank întrucât pri­mul preşedinte, Dan Radu Ruşanu, a avut amintiri plăcute în această locaţie de pe vremea când era preşedintele Exim­bank, la finalul anilor 1990.

 

Eximbank, o bancă controlată integral de stat, i-a dat lo­caţia ASF, mutându-se în fostul sediu al ING de pe şoseaua Kiseleff din Capitală. Actualul preşedinte al Eximbank, Traian Halalai, a avut biroul pe Kiseleff pe când lucra la ING.

 

Actualul preşedinte al ASF, Mişu Negriţoiu, fost preşedinte al ING Bank România timp de un deceniu, a avut şi el biroul pe aceeaşi stradă înainte ca ING să se mute pe bulevardul Iancu de Hunedoara într-o clădire modernă, de sticlă, închiriată de la Search Corporation, firma care face studii de fezabilitate pentru autostrăzi.

 

În acest moment, pe piaţa de birouri se duce o luptă puternică în culise pentru atragerea de chiriaşi care să semneze contracte pe termen lung. Odată ce au clădirea plină de chiriaşi buni, dezvoltatorii imobiliari pot vinde proiectul mai departe. (sursa: zf.ro)