Peste 700 de plante şi copaci şi 2.400 mp de gazon vor plasa Oregon Park în topul celor mai verzi zone din centrul de afaceri Floreasca - Barbu Văcărescu.

"Peisagistica este crucială pentru Portland Trust şi ne-am propus ca spaţiul verde să fie integrat într-un mod practic și atractiv în Oregon Park în aşa fel încât oamenii să se bucure pe deplin de beneficiile sale. Aceasta este o completare naturală adusă tuturor celorlalte specificații de înaltă tehnologie ale proiectului, axate pe resurse naturale și eficiență energetică, care plasează Oregon Park în topul clasamentului clădirilor verzi de birouri din București: amprentă de carbon redusă și zero diminuare a stratului de ozon datorită materialelor de construcție, sistemul cu pompe de căldură geotermală (care generează economii de peste 35% la costurile legate de consumul de energie pentru încălzire și răcire), iluminat cu LED, încărcătoare pentru maşini electrice, suporturi pentru biciclete și depozitare a deșeurilor în spații pentru reciclare", spune Robert Neale, proprietar şi Managing Director al Portland Trust.

 

Prin acest proiect de birouri de clasa A, Portland Trust continuă să aplice cele mai noi și cele mai avansate tehnologii ecologice și sustenabile în construcția de clădiri de birouri verzi din România. Proiectul va avea certificat BREEAM cu calificativul "Excelent".

 

Poziţionat strategic în zona Floreasca - Barbu Văcărescu din Bucureşti, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp. Clădirea A va avea o suprafaţă de 20.000 mp, în timp ce clădirile B și C vor avea fiecare 25.000 mp. Primele două clădiri sunt alcătuite din parter plus 6 etaje, fiecare cu două niveluri de parcare subterană. Acestea se află în stadii avansate de construcţie şi vor fi finalizate în această vară.

 

Designul şi layout-ul Oregon Park sunt asemănătoare cu ansamblul de birouri finalizat de Portland Trust în urmă cu 10 ani, în zona de nord a Bucureştiului pe DN1, care și-a menținut întotdeauna un grad ridicat de ocupare datorită accentul pus pe zona verde și pe spațiile generoase dintre clădiri.

 

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997. Robert Neale este proprietar și director general în cadrul companiei. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 mp de spații comerciale noi închiriabile.

 

Compania are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management, un parteneriat care îi permite să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din Europa Centrală şi de Est. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde.

 

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate. (sursa: Portland Trust)