Prin tranzactia incheiata de consultantii The Advisers/Knight Frank in luna noiembrie, compania auto a preluat un spatiu cu o suprafata de aproximativ 400 mp, situat la etajul 9 al cladirii de birouri Global City (51,000 mp GLA), localizata in zona Pipera.

 

Catalin Stan, consultant in cadrul Office Division, The Advisers/Knight Frank: „Un upgrade semnificativ al specificatiilor tehnice, precum si raportul optim dintre nivelul chiriei si standardele noului spatiu au fost elementele care au contat in procesul identificarii unui sediu reprezentativ pentru clientul nostru.”

 

Pipera gazduieste si sediile altor companii auto precum Ford, Porsche Romania sau Renault Technologie Roumanie, care si-a extins recent contractul de inchiriere a spatiului din North Gate Pipera (Q4 2014). Aproximativ 8.5% din volumul tranzactiilor incheiate pana in prezent anul acesta pe piata de birouri din Bucuresti apartine industriei automotive, consemnand o crestere semnificativa fata de anii precedenti.

 

Cu o prezenta de peste 8 ani pe piata locala, Honda Trading Romania, parte a grupului Honda Trading, a livrat pana in momentul de fata peste 5.200 de autoturisme pe piata autohtona. Fondata in 1948, compania Honda este in prezent liderul mondial in producerea echipamentelor motorizate, oferind o gamă vasta de produse si tehnologii, cu o preocupare constanta fata de mediul inconjurator.

 

Finalizarea procesului de mutare a operatiunilor companiei in noul sediul este estimata pentru luna ianuarie 2015.

 

The Advisers, birou asociat Knight Frank in Romania, ofera servicii integrate de consultanta in tranzactii imobiliare atat la nivel strategic, cat si comercial, precum si studii si evaluari. Compania, fondata in anul 2009, este lider de piata in ultimii 5 ani pe segmentul inchirierilor spatiilor de birouri. Printre premiile cu care a fost distinsa compania se numara Office Agency of the Year -  CiJ Awards 2013 & 2014, Office Agency of the Year - EuropaProperty SEE Awards 2012 & 2013 si CIJ Best Real Estate Agency of the Year in 2009-2012.

 

Fondata in 1896 la Londra, Knight Frank LLP este cea mai mare retea globala detinuta privat in domeniul imobiliar si ofera consultanta, servicii tranzactionale si de administrare imobiliara. Cu sedii principale la Londra si New York, compania este prezenta in 48 de tari prin intermediul a peste 330 de birouri locale. (sursa: The Advisers/Knight Frank)