„TNG urmează să dea în judecată statul român la un tribunal internaţional de investiţii pentru încălcarea drepturilor sale, în conformitate cu o serie de tratate bilaterale de investiţii”, arată un comunicat al The Nova Group Investments, firmă controlată indirect de Dan Adamescu, potrivit HotNews.ro.

 

„Statul român prin ASF şi alte instituţii a falimentat compania Astra. Singura şansă pentru a demonstra acest adevăr este un arbitraj în faţă unei Curţi de Arbitraj Internaţional, motiv pentru care TNG a transmis Guvernului României o notificare la mijlocul lunii decembrie 2015. Răspunsul a venit prompt: s-a construit un dosar penal împotriva Astra, care ignoră în totalitate datele reale şi pune vina în exclusivitate pe două persoane: Dan şi Alexandru Adamescu”, spune Alexander Adamescu, citat de comunicat.

 

Tribunalul Bucureşti a dat, la începutul acestei luni, curs cererii DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Alexander Adamescu. Un audit al companiei KPMG Advisory SRL, care a preluat administrarea Astra Asigurări în urma unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), dezvăluie legăturile lui Alexander Adamescu cu operaţiunile care au dus la prejudicierea patrimoniului Astra. Pe lista scurtă: calităţi oficiale deţinute cu încălcarea legii, împrumuturi între firme „surori” sau chirii pentru uzul personal al unei vile din Londra. (sursa: digi24.ro)