Astfel, în București, la finalul ultimului trimestru al anului trecut, numărul angajaților care lucrau în clădirile de birouri clasa A și B era de 204.062.

 

”Este pentru prima dată când numărul de angajați din clădirile de birouri moderne din București depășește 200.000. Ținând cont de volumul livrărilor anunțat pentru anul acesta și considerând aceeași rată de neocupare înregistrată la finalul lui 2015, numărul de angajați din București care lucrează în spații de birouri moderne ar putea ajunge la finalul anului 2016 la aproximativ 240.000”, a declarat Mihaela Gălățanu, Head of Research DTZ Echinox.

 

Pipera Sud și Barbu Văcărescu sunt urmate de zona de Vest și Piața Victoriei - Aviatorilor, unde numărul angajaților depășește 25.000.

 

Zonele de birouri în care numărul de angajați este în jur de 20.000 sunt Centru și zona de Nord (Băneasa). Zonele cu cel mai mic număr de angajați care lucrează în spații de birouri clasa A si B sunt Est și Sud.

 

Potrivit DTZ, zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătrați per angajat sunt cele consacrate pentru operațiunile principale (headquarters): Piața Victoriei - Aviatorilor, zona centrală și zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca. (sursa: wall-street.ro)